HTML

Az elrugaszkodás éve

2012 az elrugaszkodás éve. Számomra mindenképp. Legalábbis így tervezem. Egy év múlva meglátjuk, mire jutottam.

Ajánló

Friss topikok

Címkék

Félmaraton

2012.03.12. 01:47 Csetneki Sanyi

Hétfőn lefutottam - életemben először - a félmaratont. Ezzel tulajdonképpen túl is teljesítettem a futásra vonatkozó ez évi tervemet, hiszen abban csupán a Vivicittá szerepelt, annak is a 11 kilométeres, hagyományos távja, és nem a félmaraton. Viszont úgy döntöttem, hogy spórolok, és idén nem is nevezek a Vivicittára, a nevezési díját inkább teljesítménytúrákra költöm majd.

Szólj hozzá!

Ki korán kel, aranyat lel

2012.01.08. 12:51 Csetneki Sanyi

Ha a korán kelésen múlik, akkor előbb-utóbb aranyat kell lelnem, mivel már lassan fél éve minden hétköznap hajnali fél négykor kelek, de már előtt is évekig fél ötkor ébredtem.

Szólj hozzá!

Benjamin Franklin az időről és a pénzről

2012.01.03. 22:40 Csetneki Sanyi

Pár nappal ezelőtt, még decemberben vettem egy nagyon komplex stratégiai társasjátékot, a Civilization-t. Ennek 32 oldalas szabályában olvastam a következő idézetet, mely pont illik e blog témájához, az elrugaszkodáshoz:

"Ne pocsékolj sem időt, sem pénzt; használd fel legjobban mind a kettőt! Szorgalom és takarékosság nélkül semmi sem megy, szorgalommal és takarékossággal minden."

Szólj hozzá!

Anti Pató Pál

2012.01.01. 13:43 Csetneki Sanyi

Immár 2012. van, nincs további halogatás. Ebben az évben megpróbálok minél inkább "anti Pató Pálként" élni, és követni az "amit ma megtehetsz, ne halaszd holnapra" elvet. Mert a holnapból könnyen holnapután és azután lesz, míg amit ma megteszünk, azt már biztosan megtettük, és másnap már tegnapi tettünkként emlékezhetünk rá vissza. Egy olyan lépcsőfokként, amin már feljöttünk, és ezáltal közelebb vitt a célhoz, és nem olyanként, ami még előttünk van, és így elválaszt tőle.

Szólj hozzá!

Kiwi! - egy szomorú elrugaszkodás

2011.12.31. 15:25 Csetneki Sanyi

Mert hát nem csak felfelé, hanem lefelé is lehet... Egy öt évvel ezelőtti, milliók által megtekintett animáció egy elrugaszkodásról: Kiwi! Sokáig az egyik kedvenc YouTube videóm volt, olykor könnyeket is csalt a szemembe. No, azért remélem, hogy sem a magyar gazdaság, sem én nem így fogunk elrugaszkodni 2012-ben.

Szólj hozzá!

Boldog új évet, sikeres elrugaszkodást!

2011.12.31. 15:17 Csetneki Sanyi

Boldog új évet! Bár ezt itt és most elsősorban magamnak kívánom, no nem is annyira önzésből, hanem mert még nem túl sokan olvashatják ezt a bejegyzést, egy ma indult webnapló harmadik posztját.

Ha valaki mégis erre tévedne és olvasná e sorokat, akkor neki is azt kívánom, hogy legyen számára 2012 az elrugaszkodás éve, valósítsa meg minél több álmát, célját.

Szólj hozzá!

Steve Jobs - kreativitás vs. járadékvadászat

2011.12.31. 12:24 Csetneki Sanyi

Nincs egyetlen példaképem. De van sok olyan ember, a környezetemben és az ismert emberek között is, akikre bizonyos szempontokból példaképként tekintek. Az egyik ilyen Steve Jobs, az Apple nemrég elhunyt alapítója. A Véleményvezér blogban olvastam róla jó bejegyzést:

Hol vannak a magyar Steve Jobsok?

Megfogott az írás mondanivalója. Én is kreatív, alkotó elme próbálok lenni, az ötleteimre és  szorgalmamra építeni, és nem "járadékvadászként" élni. Hogy inkább hozzáadjak a dolgokhoz, és minél kevésbé legyek az, aki csak elvesz másoktól, és úgy építkezik kockáról kockára.

Szólj hozzá!

2012 - az elrugaszkodás éve

2011.12.31. 11:43 Csetneki Sanyi

A miniszterelnök, Orbán Viktor 2012-t az elrugaszkodás éveként hirdette meg. Hogy az ország és a magyar gazdaság el fog-e rugaszkodni végül 2012-ben, azt nem tudom, de én megpróbálok. Igyekszem majd jobban odafigyelni a dolgaimra, tervezettebben, szervezettebben élni, gazdálkodni, és minél több mindent "letenni az asztalra". Épülni és építeni. Aztán egy év múlva kiderül, mit sikerült elérnem.

Az alábbi célok lebegnek a szemem előtt 2012-re vonatkozóan:

- Minden hónapban félretenni legalább 50.000 forintot

- Elindítani egy népszerű blogot (tán ez lesz az)

- Hatodszor is teljesíteni a Kinizsi Százast

- Hatodszor is átúszni a Balatont

- Legyalogolni a Kinizsi Százas távját visszafelé, az ún. Iszinik túrát

- Harmadszor is lefutni a budapesti Vivicittát

- Végigmenni az Országos Kéktúra útvonalán, megszerezni a jelvényt

- Eljutni a 100 fekvőtámaszig

- Fekvenyomásban legalább a saját testsúlyommal szériázni

- Írni egy regényt, de legalább egy novellát

- Megtervezni egy kiadvány címlapját

- Létrehozni egy vagy több népszerű társasjátékot

Hát, így próbálok majd én elrugaszkodni 2012-ben. Ezeken kívül vannak még spirituális és párkapcsolati céljaim is.

Szólj hozzá!